Web Analytics Made Easy - Statcounter

راه اندازی شبکه ملی اطلاعات دارای آثار، فواید و مزایای متعدد اقتصادی برای کاربران فضای مجازی است که در این گزارش بدان می پردازیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم«پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ شبکه ملی اطلاعات، شبکه ای بومی و متشکل از مراکز داده ملی، زیرساخت های ارتباطی و سرویس های نرم افزاری است که در سراسر ایران مستقر خواهد شد و خدمات دولت الکترونیکی و سرویس های رفاهی و اجتماعی را از طریق بستر فیبر نوری و با پهنای باند حداقل 12 مگابیت بر ثانیه به مردم ایران ارائه خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شبکه، مستقل از اینترنت جهانی عمل کرده ولی به آن متصل خواهد بود تا مردم علاوه بر دریافت خدمات ملی از طریق شبکه ملی اطلاعات بتوانند از خدمات اینترنت جهانی نیز بهره مند باشند. در واقع در سطح شبکه ملی اطلاعات قرار است شبکه های مختلفی مثل شبکه ملی مدارس، شبکه ملی بانکداری الکترونیکی، شبکه ملی کنترل ترافیک، شبکه ملی دانشگاه ها، شبکه ملی بیمارستان ها و درمانگاه ها، شبکه ملی سازمان ها و اداره ها، شبکه علمی کشور و سایر شبکه ها به هم متصل شده و به صورت یکپارچه، خدمات دولت الکترونیک را به مردم ایران ارائه کنند.

بعضی از فواید و مزایای اقتصادی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات به عنوان مهمترین دغدغه مقام معظم رهبری در حوزه فضای مجازی عبارت است از:

تولید ناخالص داخلی

تجربیات جهانی حاکی از آن است که شدت اثر پذیری شاخص‌های کلان اقتصادی از توسعه باندپهن، نسبت به دیگر شاخص‌های توسعه ICT بیشتر می باشد. یکی از نتایج ایجاد و توسعه شبکه ملی اطلاعات، افزایش ضریب نفوذ باندپهن کشور می باشد. بررسی های انجام شده در کشورهای اقتصادی با درآمد کم و متوسط که توسط بانک جهانی در سال 2009 انجام شده، حاکی از آن است که 10 درصد افزایش در ضریب نفوذ پهن باند (که با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات حاصل می شود) سبب رشد GDP به میزان 1.38 شده و این رقم در کشورها و اقتصادهای بالا سبب رشد GDP به میزان 1.21 شده است.

اشتغال پایدار

ایجاد شبکه ملی اطلاعات علاوه بر افزایش تولید بر ایجاد اشتغال نیز اثرگذار است، به طوری که حجم عظیم فعالیت های مورد نیاز برای ایجاد این شبکه نیازمند تعداد نیروی انسانی قابل توجهی است.به عنوان نمونه در استرالیا با در نظر گرفتن بازه زمانی 10 ساله جهت بهره برداری نهایی شبکه ملی این کشور، پیش بینی شده بود که در سال بیش از 25 هزار شغل مستقیم ایجاد شود. همچنین، استفاده از تکنولوژی های هوشمند در صنایع الکترونیک، کشاورزی، سلامت، حمل و نقل و باند پهن بیش از 70 هزار شغل غیر مستقیم مانند تجارت الکترونیک، سلامت الکترونیک و دیگر خدمات الکترونیکی ایجاد خواهد نمود.

به طور کلی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در ایران، به اذعان کارشناسان می تواند صدها هزار شغل در کشور - با توجه به کاربران فراوان فضای مجازی- به صورت مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کند و فارغ التحصیلان زیادی را جذب بازار کار کند. ظرفیت فراوان اشتغالزایی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در حالی است که به گفته مسئولان وزارت ارتباطات سالانه 80 درصد از فارغ التحصیلان رشته های آی تی و کامپیوتر به خاطر نداشتن شغل از کشور مهاجرت می کنند.

کاهش قیمت کاربر نهایی همراه با سرعت بالا

وجود چنین شبکه ملی اطلاعات علاوه بر تضمین دسترسی امن و پایدار به سرویس ملی، کاربران را از پهنای باند بسیار بالایی برای ارتباط و انتقال بهره مند خواهد کرد که این مساله می تواند به لحاظ اقتصادی در کاهش هزینه های کاربران اینترنت نقش بسزایی داشته باشد و حتی می تواند این هزینه های را تا یک دهم نیز کاهش دهد. 

در این باره باید گفت عرضه خدمات اینترنت از دو قسمت بستر انتقال یا خطوط مخابراتی و پهنای‌باند تشکیل شده است. پهنای‌باند اصلی ترین موضوع اینترنت در کشور است. آنچه اقتصاد اینترنت بر پایه آن بنا شده، پهنای باند است و این موضوع مهمترین کالای وارداتی سایبری است. از این رو راه اندازی شبکه ملی اطلاعات می تواند وابستگی کشور را به پهنای باند به شدت کاهش دهد و در شرایط جنگ اقتصادی و تحریم، به راحتی ارز از کشور خارج نشود.

علاوه بر این بر طبق گزارش های رسمی، سرعت انتقال اطلاعات در شبکه ملی بین 12 تا 20 مگابیت بر ثانیه خواهد بود که این سرعت برای راه اندازی بسیاری از سرویس ها و تکنولوژی پهن باند، ویدئو کنفرانس، بازی های آنلاین و مشاهده فیلم به صورت آنلاین و... کافی است و قرار است این سرعت به عموم مردم عرضه شود.

نکته پایانی آنکه شبکه ملی اطلاعات علاوه بر اینکه رشد و رونق اقتصادی را به دنبال دارد، موجب بهبود کارایی و بهره وری شرکت، کاهش هزینه ها، نوآوری، جهانی شدن و استفاده از فرصت های حاصله از فعالیت های رشدی خواهد شد. همچنین شبکه ملی اطلاعات، امکان پیدایش مدل های کسب و کار جدید، فرآیندهای نو، ابداعات جدید، کالاها و خدمات بهبود یافته و جدید را فراهم آورده و رقابت پذیری و انعطاف پذیری را در اقتصاد افزایش می دهد. با توجه به تاثیرات قابل ملاحظه شبکه ملی اطلاعات در اقتصاد، این موضوع همواره مورد توجه کشورهای مختلف مانند چین، روسیه، آلمان، فرانسه، کره جنوبی، برزیل و غیره بوده است.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|چرا باید در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات تسریع شود؟شبکه ملی اطلاعات؛ مولفه راهبردی تأمین امنیت و استقلال در فضای مجازیشبکه ملی اطلاعات؛ ضامن امنیت و اقتدار فرهنگی در فضای مجازیعمل نکردن دولت به الزام قانونیِ راه اندازی شبکه ملی اطلاعاتمبانی دینی و قرآنی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات چیست؟«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»| اشتغالزایی صدها هزار نفری با راه اندازی شبکه ملی اطلاعاتعضو شورای عالی فضای مجازی: 30 درصد از قانون راه اندازی شبکه ملی اطلاعات عقب هستیمفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|شبکه ملی اطلاعات؛ راهکار مقابله با کودک‌آزاری در فضای مجازیتحقق شبکه ملی اطلاعات، لازمه ورود دانش آموزان به اینترنت«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|6 مزیت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در ایرانفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در چین از چه زمانی آغاز شد؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| راه مقابله با انحصارگرایی آمریکا در اینترنت، استقلال در فضای مجازی است/ نگرانی آمریکایی ها از راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در ایرانفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|دیدگاه های نمایندگان مجلس درباره فضای مجازی/ دولت اهتمامی به شبکه ملی اطلاعات ندارد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اینترنت ملی فضای مجازی اینترنت ملی فضای مجازی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات تهدید یا فرصت فضای مجازی پهنای باند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۱۹۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه یازدهمین همایش سراسری مسؤولان جوامع فرهنگی قرآنی عصر که امروز در سالن غدیر مجتمع یاوران مهدی شهر مقدس قم با معرفی و تقدیر از نفرات برتر پویش ستاره‌های زمین برگزار شد.

در بخش همایش ستاره‌های زمین و فضای مجازی آقای نصری از استان کرمان، در بخش ستاره ساز و فضای مجازی آقای میراحمدی از استان چهارمحال‌وبختیاری با کشف ۶۰۰ مربی ستاره ساز و در بخش سرکشی از جلسات خانگی آقای قادری از استان یزد حائز رتبه برتر شدند.

همچنین در شاخص میز معرفی پویش ستاره‌های زمین و سرکشی از جلسات خانگی آقای جهان‌آرا از استان همدان، در شاخص تبلیغات محیطی حجت‌الاسلام دهقان‌دار از استان البرز و در شاخص برگزاری نمایشگاه ستاره‌های زمین آقای روزبه از استان فارس رتبه‌های برتر را کسب کردند.

کد خبر 6089236 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم
  • اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ؛ فرصتی برای تبیین اهداف ایران بعد از «وعده صادق»
  • گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به سریلانکا و پاکستان
  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی