Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق قوانین مالزی، هرگونه انتشار محتوای علیه اسلام جرم محسوب شده و رصد این گونه محتواها در فضای مجازی اولویت نخست نظام مانیتورینگ مالزی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم«پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ مالزی از جمله کشورهایی است که بنا بر اعلام سازمان های بین المللی در زمینه اقتصاد فضای مجازی به عنوان یکی از کشورهای پردرآمد حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال 2024 تلقی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بر اساس گزارش کمیسیون ارتباطات و رسانه مالزی، 87.4 درصد مردم مالزی در سال 2018 به اینترنت و شبکه های مجازی دسترسی داشته اند که 91 درصد آن از طریق تلفن همراه هوشمند بوده است.

در کشور مالزی، فیس بوک و واتس آپ از محبوب ترین شبکه های اجتماعی محسوب می شوند. 96 و نیم درصد کاربران اینترنت در مالزی، صرفا از شبکه های اجتماعی برای برقرار ارتباط با خانواده، دوستان و همکاران خود استفاده می کنند. ضمن آنکه محتوای آموزشی، محتوای سرگرم کننده و شایعات، اخبار، اطلاعات عمومی و اطلاعیه ها، تبلیغات تجاری و تخفیفات تجاری و موضوعات سیاسی به ترتیب بیشترین اطلاعاتی است که از طریق شبکه های اجتماعی بین کاربران ردوبدل می شود.

** مالزی جزء 20 کشور اول در حوزه پدافند سایبری

رویکرد باز و استقبال این کشور از همکاری های منطقه ای و بین المللی در حوزه فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعات باعث تثبیت موقعیت این کشور در عرصه بین الملل در عمده حوزه ها، از جمله در زمینه فضای مجازی شده است. بر اساس ارزیابی هایی که توسط اتحادیه بین المللی ارتباطات راه دور در زمینه آمادگی در حوزه حملات سایبری صورت گرفته، مالزی در سال های اخیر همواره در بین 20 کشور اول جهان قرار داشته است.

** وضعیت فیلترینگ و نظارت بر فضای مجازی مالزی

فیلترینگ و حذف محتوا، دو مکانیسم اصلی کمیسیون ارتباطات و مولتی مدیای مالزی برای اطمینان از سلامت و صیانت از فضای مجازی در این کشور است. هر چند اعمال این دو مکانیسم بیشتر از طریق تعمیم قوانین فعلی و جاری مرتبط با رسانه ها (شامل: قانون اسرار، قانون فتنه، قانون مطبوعات چاپی و انتشار، قانون پخش، قانون امنیت ملی، قانون سانسور فیلم) به اینترنت و شبکه های اجتماعی در فضای مجازی صورت می گیرد. بر اساس دستورالعمل کمسیون ارتباطات و رسانه مالزی، سایت های اینترنتی غیر اخلاقی به خصوص سایت های پورنوگرافی ممنوع بوده و فیلتر می باشند. با این وجود قوانین مذکور، دستاویز خوبی در اختیار این کمیسیون قرار داده تا بر اساس آن، سایت های اینترنتی که توسط کمیسیون نامناسب تشخیص داده شوند، نیز مورد فیلتر واقع شوند.

این قوانین همانطور که در ارتباط با سایر رسانه های چاپی و پخش مصداق می یابد، اجازه می دهد افراد به عنوان مالکان شبکه های اجتماعی یا وب سایت ها و یا افراد به عنوان عاملان پخش یا عاملان انتشار مطالبی که ناقض قوانین فوق باشند، تحت تعقیب قرار گرفته و مطابق جرائم صورت گرفته و بر اساس مجازات تعیین شده، محکوم شوند.

بر اساس قانون اساسی مالزی، هرگونه انتشار مطالب و یا اخبار علیه اسلام و نظام پادشاهی کشور مالزی جرم محسوب می شود. لذا مطالبی با مضمون ضد دین اسلام و یا ضد نظام حاکم بر این کشور، در صدر نظام مانیتورینگ کمیسیون ارتباطات و رسانه قرار داشته و در صورت مشاهده هر یک از آنها، فرمان حذف محتوای مربوطه صادر می شود. در سال های اخیر موارد زیادی از درخواست این کمیسیون از فیس بوک، یوتیوب و حتی وبلاگ های شخصی مبنی بر حذف برخی محتواها وجود داشته است.

** رویکرد ایجابی مالی در حکمرانی فضای مجازی

وجه جالب توجه حکمرانی سایبری مالزی، رویکرد ایجابی این کشور برای استفاده از ظرفیت ها و فرصت های فضای مجازی برای توسعه همه جانبه می باشد. این کشور حاکمیت فناوری در عصر سایبری را به رسمیت شناخته و به همین دلیل، در اغلب سیاستگذاری ها بر دستیابی به آخرین فناوری ها و نیز استفاده حداکثری از ظرفیت های فناوری و نوآوری تاکید کرده است. البته همین رویکرد ایجابی، آسیب ها و پیامدهای جدی نیز برای این کشور داشته است که از جمله آن، زیان 12.2 میلیارد دلاری اقتصادی ناشی از حملات سایبری به کشور مالزی می باشد.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

سناریوهای حکمرانی فضای مجازی در هندوستان چیست؟سیاست های حاکمیتی استرالیا در فضای مجازی چیست؟مجمع حکمرانی اینترنت؛ رکن و پایه اصلی حکمرانی جهانی فضای مجازیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|فرانسه، رتبه اول محدودیت اینترنت در اروپا/جستجوی برخی عبارات در اینترنت ممنوع استرایانش ابری بومی؛ فرصتی برای رشد و توسعه اقتصادی در فضای مجازیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|چرا باید در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات تسریع شود؟شبکه ملی اطلاعات؛ ضامن امنیت و اقتدار فرهنگی در فضای مجازیفیلم/ آیا با راه‌اندازی "شبکه ملی اطلاعات" اینترنت قطع می‌شود؟!عمل نکردن دولت به الزام قانونیِ راه اندازی شبکه ملی اطلاعاتمبانی دینی و قرآنی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات چیست؟شبکه ملی اطلاعات؛ مولفه راهبردی تأمین امنیت و استقلال در فضای مجازی«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»| اشتغالزایی صدها هزار نفری با راه اندازی شبکه ملی اطلاعاتمسئولان نظام از وزیر ارتباطات "شبکه ملی اطلاعات" را مطالبه کنند

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اینترنت ملی فضای مجازی اینترنت ملی فضای مجازی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات شبکه های اجتماعی تهدید یا فرصت فضای مجازی بر اساس سایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۹۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، معاون سیاستگذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزیر ارتباطات در نشستی با مدیران و معاونان منطقه ویژه اقتصادی پیام و نمایندگان شرکت‌های مرکز داده مستقر در منطقه افزود: برنامه‌های منطقه پیام، جزء اولویت‌های وزارت ارتباطات قرار دارد و یکی از این موارد، ایجاد مراکز داده در منطقه پیام بعنوان یک قطب است چرا که استعداد لازم را بدلیل همجواری با تهران و همچنین زیرساخت‌های موجود در منطقه دارد. 

علی اصغر انصاری همچنین از برنامه ریزی برای اجرای طرح «ابر دولت» در قطب مرکز داده پیام خبر داد و گفت: طرح ابردولت توسط سازمان فناوری اطلاعات با سرمایه گذاری دولت و مشارکت بخش خصوصی در مناطقی از جمله تهران اجرا می‌شود و علاوه بر آن قصد داریم که این طرح را در قطب مرکز داده پیام نیز پیاده سازی کنیم.

معاون سیاستگذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ، عملکرد این مجموعه را فراتر از تکالیف تعیین شده دانست و همچنین موضوع برق را یکی از مهمترین مطالبات سرمایه گذاران مراکز داده برشمرد .

اکبر قنبرپور، مدیرعامل فرودگاه بین‌المللی و منطقه ویژه اقتصادی پیام نیز ضمن ارائه گزارشی از عملکرد منطقه ویژه اقتصادی پیام ، با اشاره به فعال شدن ظرفیت ۲ نیروگاه در این منطقه گفت: با فعال شدن نیروگاه ها، این امکان فراهم شده است که به صورت مستقیم به متقاضیان برق واگذار شود.

معاون سیاستگذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از منطقه ویژه اقتصادی پیام بازدید و آخرین وضعیت پیشرفت احداث مراکز داده را در این منطقه بررسی کرد .

 

دیگر خبرها

  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم
  • اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ؛ فرصتی برای تبیین اهداف ایران بعد از «وعده صادق»
  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی
  • منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید