Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@15:29:15 GMT

سیاست های حاکمیتی استرالیا در فضای مجازی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۶۶۰۴۰

سیاست های حاکمیتی استرالیا در فضای مجازی چیست؟

استرالیا را می توان از کشورهای پیشرو در حکمرانی فضای مجازی دانست. در این گزارش به سیاست های حاکمیتی استرالیا در فضای مجازی می پردازیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی  خبرگزاری تسنیم؛ استرالیا از کشورهایی است  که می توان در زمره کشور پیشرو در حاکمیت فضای مجازی دانست و توجه ویژه این کشور به توسعه صنعت امنیت بیش از دیگر موارد به چشم می خورد و در همین زمینه کارهایی چون تسهیل دسترسی آموزشی برای مردم استرالیا و تاکید بر تربیت نیروهای خبره در ابعاد مختلف فضای مجازی و به خصوص در حوزه امنیت، نشان از عزم جدی این کشور برای مطرح شدن به عنوان پرچمداری این حوزه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

** وجود 22 میلیون نفر کاربر اینترنت در استرالیا

بر اساس آمارهای به دست آمده در سال 2019، حدود 22 میلیون نفر کاربر اینترنتی در استرالیا وجود دارد که این تعداد، حدود 87 درصد از جمعیت استرالیا را تشکیل می دهد. از میان کاربران اینترنتی، 93 درصد از آنها هر روز اینترنت استفاده می کنند. به طور میانگین در استرالیا افراد روزانه به مدت 5 ساعت و نیم از وقت خود را با استفاده از اینترنت به تماشای ویدئو، پخش موسیقی و همچنین در شبکه های اجتماعی سپری می کنند.

 در حال حاضر شبکه های اجتماعی 18 میلیون کاربر دارند و در واقع 69 درصد از جمعیت این کشور را در بر می گیرد. طبق آمارهای سال 2018، 90 درصد از کاربران استرالیایی به طور مستقیم از تلفن های هوشمند استفاده کرده اند و 57 درصد از جستجوهای انجام شده در گوگل از طریق تلفن های همراه است.

** وضعیت استرالیا در دسترسی به اینترنت و الکترونیک

از لحاظ دسترسی به اینترنت، استرالیا در میان 15 کشور در رده هفتم قرار دارد. در سال 2017 تقریبا 86 درصد از جمعیت استرالیا، توانایی دسترسی به اینترنت داشته اند. هر چند این رقم نشاندهنده افزایش قابل توجه دسترسی به اینترنت طی یک دهه گذشته است، اما همچنان نسبت به جمعیتی که قابلیت دسترسی به یک اتصال اساسی را دارند در کشورهایی همچون کره جنوبی کمتر است.

در بخش الکترونیک با توجه به بازارهای بالقوه و توسعه یافته، کشور استرالیا در بخش تجارت الکترونیک، در میان 14 کشور، جایگاه هفتم در سال 2015 را کسب کرده است. این در حالی است که ایالات متحده امریکا، بریتانیا و ژاپن توانسته اند در صدر فعالیت های مربوط به تجارت الکترونیک قرار بگیرند.

** رتبه سوم استرالیا در حوزه امنیت سایبری

بر اساس شاخص جهانی امنیت سایبری در سال 2017 در میان 16 کشور، استرالیا از نظر توانایی ها و چارچوب مربوط به فضای مجازی در رده سوم قرار دارد، رتبه ای که طی چند سال گذشته نسبتا بدون تغییر مانده است. بر اساس این شاخص، کشورهای سنگاپور و ایالات متحده آمریکا، بالاتر از استرالیا قرار دارند. در این ارزیابی، استرالیا از نظر مهارت های فنی مرتبط با امنیت اطلاعات، داشتن یک چارچوب قانونی قدرتمند در زمینه جرائم سایبری و ایجاد ظرفیت از طریق تحقیق و آموزش نسبتا خوب عمل کرده است.

رهبری و هدایت جهانی در زمینه امنیت سایبری یک فرصت اقتصادی مهم را نشان می دهد. تحقیقات قبلی نشان داده است که تمرکز بیشتر بر امنیت سایبری در سراسر اقتصاد استرالیا می تواند منجر به افزایش 5 و نیم درصدی سرمایه گذاری در تجارت، افزایش 2 درصدی دستمزدها و اشتغال 60 هزار نفر در سال 2030 شود.

** اجرای پروژه پهن باند در استرالیا در راستای توسعه اینترنت ملی

اجرای پروژه پهن باند استرالیا به منظور توسعه اینترنت ملی، کمک به کسب و کارهای نوپا با سیاست های حمایتی نظیر داده باز و آشنا ساختن مردم استرالیا برای استفاده از فناوری های نوین به منظور مشارکت در اقتصاد مدرن، تسهیل دسترسی آموزشی برای مردم استرالیا، تاکید بر تربیت نیروهای خبره در ابعاد مختلف فضای مجازی و توجه ویژه به توسعه دولت دیجیتال، قطعات پازل است که استرالیا در طی زمان به خوبی سعی در کنار هم قرار دادن آنها به منظور دنباله روی هوشمندانه از تحولات دیجیتالی جهان داشته است. از سوی دیگر، تأکید و سرمایه گذاری در جهت پیشرو بودن در تدوین قوانین و استانداردهای بین المللی حوزه دیجیتال و مشارکت ذیربطان در سیاستگذاری و تنظیم گری، سبب همراهی و همدلی هر چه بیشتر بخش خصوصی با حکومت استرالیا برای تسریع هر چه بیشتر این روند رشد بوده است.

حضور فعال در مجامع و قراردادهای بین المللی شامل سازمان تجارت جهانی، قراردادهای تجارت آزاد، سازمان همکاری های اقتصادی آسیا اقیانوسیه و سازمان همکاری و توسعه اقتصادی از جمله اقدامات موثر استرالیا در حوزه دیپلماسی خارجی بوده که مکمل مناسبی برای دیگر فعالیت های این کشور در حوزه فضای مجازی بوده است.

** دولتی بودن شبکه ملی پهنای باند

شرکت NBN یک شرکت تجاری دولتی است که کاملا متعلق به دولت استرالیا است. این شرکت، موظف به برنامه ریزی، راه اندازی و اداره شبکه پهنای باند ملی استرالیا است تا دسترسی به پهنای باند سریع برای همه مردم استرالیا فراهم باشد.

وزارت ارتباطات و فرهنگ استرالیا در رابطه با عواملی که بر شبکه ملی پهنای باند تأثیرگذار هستند، همانند تأثیرات منطقه ای و کلانشهری استرالیا، چارچوب ها و الزامات قانونی، نظارتی و مالی و روندهای بازار و تحولات بخش ها، به دولت استرالیا مشاوره می دهد. علاوه بر این وزارت ارتباطات و فرهنگ با همراهی وزارت دارایی، دولت استرالیا را نسبت به ظرفیت خود در سهام داری شرکت NBN مطلع کرده است.

** حجم صادرات استرالیا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات

براساس داده های موجود بین المللی از سوی سازمان تجارت جهانی، در بخش صادرات خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات، استرالیا در سال 2016 رتبه 13 را در میان 16 کشور دارا بوده است. صادرات خدمات بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در حدود 1.3 درصد از کل صادرات معادل ارزش دلاری 2.5 میلیارد را شامل می شود. همچنین صادرات خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال های اخیر با رشد مواجه بوده و در سال 2017 به ارزشی بالغ بر 3.2 میلیارد دلار رسیده است.

بیشتر بخوانید:

شبکه ملی اطلاعات؛ مولفه راهبردی تأمین امنیت و استقلال در فضای مجازیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|چرا باید در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات تسریع شود؟شبکه ملی اطلاعات؛ ضامن امنیت و اقتدار فرهنگی در فضای مجازیفیلم/ آیا با راه‌اندازی "شبکه ملی اطلاعات" اینترنت قطع می‌شود؟!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اینترنت ملی فضای مجازی اینترنت ملی فضای مجازی فناوری اطلاعات و ارتباطات دسترسی به اینترنت شبکه ملی اطلاعات مردم استرالیا فضای مجازی امنیت سایبری پهنای باند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۶۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود

صالح اصغری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اثرگذاری فضای مجازی در شرایط امروز کشور اظهار کرد: امروز در کشور دو کلان مسئله ناظر به فضای مجازی داریم که باید بر روی آن کار کنیم.

وی افزود: کلان مسئله اول همبستگی اجتماعی و کیان ایران است بعضاً در فضای مجازی شاهد اخبار و مطالب نادرست هستیم که بحث همبستگی اجتماعی و سرمایه اجتماعی را تحت تأثیر قرار داده و می‌تواند باعث مشکلاتی در کشور شود.

وی با بیان اینکه کلان مسئله دوم خانواده ایرانی است، تصریح کرد: خانواده ایرانی به مثابه یک کل منسجم است که یکی از محورهای اصلی آن تربیت است اما به نظر می‌رسد این نهاد اجتماعی در نسبت با فضای مجازی دچار اعوجاج شده است.

اصغری اضافه کرد: فضای مجازی یکی از فرصت‌های خانواده‌ها محسوب می‌شود که متأسفانه شاهد آن هستیم بعضاً مخاطرات آن در خانواده پررنگ شده است.

وی با بیان اینکه باید فعالیت‌های ترویجی را در قالب کمپین‌های مردمی جلو ببریم، اضافه کرد: ما در سازمان مرکز سواد مجازی سازمان سراج تلاش می‌کنیم گروه‌ها و مجموعه‌های مردمی را که دغدغه بهبود شرایط اجتماعی-خانوادگی را در مدل خرد را دارند همراهی کنیم و نیازهای آنان را برطرف کنیم.

مسؤول مرکز سواد سازمان فضای مجازی سراج تصریح کرد: جنس فعالیت‌های اجتماعی ارگانیک و مردم برای مردم را باید تقویت کنیم.

این مدرس دانشگاه بیان کرد: حاکمیت و دولت عزم خوبی برای حل مسائل حوزه رسانه و فضای مجازی دارند اما الگوی مردم برای مردم یک الگوی مکمل محسوب می‌شود.

وی گفت: نباید و نمی‌توانیم به عنوان یک جامعه پویا منتظر باشیم تا همه اقدامات از سوی ساختارهای دولتی انجام شود بلکه باید توان خود در سطح خرد تقویت کرده و با احساس مسؤولیت اجتماعی نسبت به مسائلی همچون خبر جعلی دغدغه داشته باشیم.

اصغری تاکید کرد: در جامعه باید الگوهای موفق کوچک را توسعه و رسانه‌ای نمائیم.

وی در پایان با بیان اینکه فضای مجازی ما باید انسجام اجتماعی را افزایش دهد نه اینکه این فضا باعث دو قطبی شدن جامعه و اختلاف در جامعه شود، ادامه داد: ایجاد کمپین ملی مواجهه با خبر جعلی یکی از فعالیت‌هایی است که امسال به آن می‌پردازیم.

کد خبر 6088323

دیگر خبرها

  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • اجرای عمليات پليس فتا عليه فروشندگان سلاح در اینترنت
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • اجرای طرح برخورد با فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی/ موارد مشکوک را به این شماره اطلاع دهید
  • آغاز عملیات ویژه پلیس علیه فروشندگان سلاح در فضای مجازی
  • عملیات ویژه پلیس علیه فروشندگان سلاح و مهمات در فضای مجازی
  • آغاز طرح عملیات پلیس فتا برعلیه تبلیغ کنندگان فروش سلاح و مهمات
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود