Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- «اینترنت کی وصل می‌شه؟» این پرتکرارترین سوال روز‌های اخیر است. اگرچه شبکه‌ملی اطلاعات فعالیت دارد تا بانک‌ها، نهاد‌ها و شرکت‌ها کارشان لنگ نماند و این‌بار مردم هم می‌توانند به‌لطف اینترنت ملی بخشی از کار‌های خود را انجام دهند، اما خیلی از درخواست‌ها که پیش از این به‌ساده‌ترین شکل ممکن و تنها با تایپ چند کلمه در آدرس بار انجام می‌شد، حالا هم خیلی پیچیده است و هم بیشتر از قبل زمان می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا؟ چون خدمات گوگل دیگر در دسترس نیستند.
خیلی‌ها شاید حتی اطلاع نداشته باشند، اما مرورگر کامپیوتر رومیزی، لپ‌تاپ، تبلت و گوشی‌هایمان همگی روی گوگل تنظیم شده و هر کلمه‌ای که آن بالا در آدرس‌بار می‌نویسیم توسط موتورجستجوی گوگل سرچ می‌شود. همیشه دنیا به‌خاطر همین مسئله ساده بوده که گوگل برای هر سوالی که بپرسید یک فهرست بلندبالا از جواب‌ها ارائه می‌دهد. شبکه ملی اطلاعات با همه توانمندی‌هایی که خالقانش به‌ آن می‌نازند، فقط به‌خاطر نبودن گوگل تا این لحظه نتوانسته رضایت کاربران خود را جلب کند.

شبکه ملی اطلاعات یعنی چی؟
چند سال پیش، وقتی ادوارد اسنودن درباره استفاده دولت‌های غربی از اینترنت برای جاسوسی کردن از دیگران شروع به‌افشاگری کرد، کشور‌های زیادی به‌فکر راه‌اندازی شبکه داخلی اطلاعات افتادند. اما عملیات پیاده‌سازی و راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات در ایران به‌شکل رسمی از سال ۱۳۸۴ کلید خورده بود. هدف چنین شبکه‌ای مشخص است؛ حفاظت از اطلاعاتی که روی بستر اینترنت قرار می‌گیرد به‌صورتی که در خارج کشور قابل پیگیری و مسیریابی نباشد. به‌همین دلیل بعضی‌ها اسم اینترنت ملی را رویش گذاشتند. احتمالا نمی‌دانید، اما خود آمریکایی‌ها در ابتدای دهه ۹۰ میلادی اولین کشوری بودند که ایده راه‌اندازی چنین شبکه‌ای به‌ذهن‌شان رسید. کره‌جنوبی که رتبه اول سرعت اینترنت دنیا را دارد هم جزو کشور‌های صاحب شبکه ملی اطلاعات است. ضمن اینکه شبکه ملی اینترنت پیش از ایران در چین و انگلستان پیاده‌سازی شده بود.   دولت محمود احمدی‌نژاد در سال ۸۴ پیش‌بینی کرد راه‌اندازی اینترنت ملی به سه‌سال زمان و هزینه‌ای معادل یک میلیارد دلار (حدود ۹۰۰میلیارد تومان به‌پول آن زمان) نیاز دارد. اما جور کردن هزینه‌ها زمان‌بر بود و به مصوبه مجلس نیاز داشت. به‌همین خاطر کار به‌سرعت کمی پیش رفت. در سال ۹۰ تنها بخشی از شبکه رونمایی شد و بقیه کار درست مثل طرح مسکن مهر برعهده دولت حسن روحانی گذاشته شد. در سال ۹۳ و در حالی که هزینه ها‌ی راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات به رقم دو هزار میلیارد تومان رسیده بود، تنها ۶۰۰میلیارد تومان آن جذب شد. سه‌سال بعد دولتی‌ها خبر دادند کار آماده شده است، اما تا همین دو، سه روز پیش هرگز فرصتی برای تست شبکه دست نداده بود.   ناآرامی‌های آبان ۹۸ در شهر‌های زیادی اتفاق افتاده است؛ بنابراین از نظر امنیتی ضروری به‌نظر می‌رسید جهت کنترل فضا سوئیچ‌های اینترنت خاموش شوند، ولی برخلاف دفعات پیشین، این‌بار شبکه ملی اطلاعات آماده انجام وظیفه شد. برای همین با وجود ایجاد محدودیت‌های سنگین در دسترسی گوشی‌های موبایل، اینترنت‌های ثابت بدون سیم و ADSL نهاد‌ها و سازمان‌های مثل بانک‌ها همچنان می‌توانند به‌ فعالیت خود ادامه دهند. اگر چه مردم می‌گویند به‌دردسر افتاده‌اند. لابد، چون چیزی که تا الان به آن عادت کرده‌اند، دیگری جلوی دست‌شان نیست: گوگل! گوگل عزیز!

کم‌کاری موتور‌های جستجوی ایرانی
اگر اینترنت را به یک اتوبان پهن چهار بانده با آسفالت صاف تشبیه کنیم، موتور‌های جستجو حکم ماشین‌هایی را دارند که قرار است افراد را در آن جابجا کنند. کادر آدرس بار که در بالای موتور‌های جستجو قرار دارد، در خیلی موارد بدون اینکه بدانیم به گوگل متصل است. تنها کافی است آنچه می‌خواهید را داخل کادر تایپ کنید و دکمه Enter را فشار دهید.
اینترنت ملی شاید شبیه اتوبانی چهار بانده با آسفالت صاف و تازه باشد، اما چون هنوز نتوانسته‌ایم برایش ماشین‌هایی بسازیم که مثل گوگل در آن حرکت کنند، به‌دردسر افتاده‌ایم. از یوز و پارسی‌جو به عنوان مهمترین موتور‌های جستجوی بومی اسم می‌برند. حدود پنج سال پیش وقتی تازه زمزمه راه‌اندازی و ساخت موتور‌های جستجوی فارسی به‌گوش می‌رسید، از رقمی حدود ۱۷۰ میلیارد تومانی به‌عنوان بودجه لازم برای طراحی موتور‌های جستجوی ایرانی اسم برده شده است. دسترسی به پارسی‌جو در آدرس Parsijoo.ir و یوز در آدرس Yooz.ir امکان‌پذیر است. در حال حاضر که گوگل از دسترس خارج شده، تنها راه ورود به این سایت‌ها تایپ کامل آدرس در باکس مرورگر خواهد بود. کاربران زیادی از این مسئله اطلاع ندارند، اما آن‌هایی که تلاش کرده‌اند کار خود را با موتور‌های جستجوی ایرانی راه بیندازند، می‌گویند سرعت سایت‌های یوز و پارسی‌جو به‌شکل ناامیدکننده پایین است. پس فعلا راهی ندارید جز اینکه اسم و آدرس سایت‌هایی که نیاز دارید را به‌شکل مستقیم در آدرس‌بار وارد کنید.   قطعا تا الان خودتان می‌دانید که اینترنت قطع است، اما اینترنت ملی به‌فعالیت خود ادامه می‌دهد. این یعنی سایت‌هایی که سرورشان در داخل کشور قرار دارد، همچنان در دسترس قرار دارند. آدم‌هایی که سطح دانش و اطلاعاتشان در زمینه کامپیوتر و اینترنت از سطح معمول بالاتر است، می‌توانند در همین وضعیت گلیم خود را از آب بیرون بکشند، اما بخشی از افراد عادی در سایه بی‌اطلاعی از وجود موتور‌های جستجوی فارسی و بخش دیگری به‌خاطر ضعف موتور‌های جستجوی ایرانی به‌معنای واقعی کلمه گیج و کلافه شده‌اند. یکی از کاربران فرارو در کامنتی نوشته: «داخل جستجوگر یوز زدم کوکو سیب زمینی، تا الان که حدود ٤٥‌دقیقه‌ست داره می‌گرده، حالا وای به حال موارد علمی». مخاطب دیگری گفته: «کلمه رضا عبدی رو سرچ کردم نتیجه اومد شهر خوبم خمین!».   اگر از این کامنت‌های همراه با شوخ‌طبعی که با کمی اغراق نیز همراه بوده‌اند بگذریم، دردسر‌های زیادی هم برای افراد رخ داده است. مثلا مادری گفته بچه‌اش در خارج کشور زندگی می‌کند و تنها وسیله ارتباطی با او شبکه‌های اجتماعی موبایل و اپلیکیشن‌های اینترنتی هستند، اما در دو روز گذشته به‌خاطر ایجاد محدودیت‌های دسترسی به اینترنت نتوانسته به او ارتباط برقرار کند. کاربر دیگری که در یک شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی فعالیت دارد، گفته محدودیت دسترسی به ایمیل و قطع ارتباط با حمل‌کنندگان خارجی کارشان را متوقف کرده است؛ و البته اوضاع برای کسانی که کسب‌و‌کار خود را در فضا‌هایی مثل اینستاگرام اداره می‌کردند، به‌مراتب بدتر است. یکی از این کاربران برای فرارو پیغام گذاشته: "من یک پیج کاری روی اینستاگرام دارم و مشغول فروش پوشاک هستم، ۱۰۰درصد درآمدم به اینترنت و اینستاگرام وابسته است و الان واقعا نمی‌دونم چکار کنم. کاربر دیگری به ضعف موتور‌های جستجوی ایرانی اشاره کرده است: سایت‌های فارسی داخلی را یا باز نمی‌کنند یا اگر باز کنند به سختی و نصفه و نیمه. حتی سایت پخش زنده شبکه‌های صدا و سیما را باز نکرد."   علی ربیعی: امیدواریم محدودیت‌ها به زودی رفع شود
نگرانی مردم درباره مشکلاتی که قطع اینترنت ایجاد کرده، در حالی ادامه دارد که علی ربیعی سخنگوی دولت امروز ابراز امیدواری کرده محدودیت‌های به‌زودی در یکی دو روز آینده رفع شوند و اینترنت به‌حال عادی برگردد.   «علی ربیعی» سخنگوی دولت ظهر امروز دوشنبه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه درخصوص قطعی و محدودیت اینترنت گفت: وقتی اعتراضات صورت گرفت، مشکل اینترنت نداشتیم، اما زمانی که با هدایت شبکه‌های معاند برخی اغتشاشاگران در بزرگراه سنگ خالی کرده و راه را مسدود کردند، شورای امنیت کشور تصمیم گرفت و به اپراتور‌ها ابلاغ کرد برای جلوگیری از سوءاستفاده اغتشاشگران اینترنت محدود شود.

ربیعی با تاکید بر این که زندگی مردم نباید مختل شود، گفت: دولت نیز در این زمینه تلاش کرد و اکنون شبکه نظام بانکی و تاکسی‌های اینترنتی مشکلی ندارند. به گفته سخنگوی دولت، جا‌هایی که با زندگی روزمره مردم در ارتباط هستند مشکلات آن‌ها حل شده است و تلاش می‌کنیم مشکلات ظرف امروز و فردا در سایر استان‌ها نیز به حالت عادی برگردد.

آذری جهرمی: پیگیری برقراری اینترنت هستیم/ به زودی با مردم صحبت میکنم

وزیر ارتباطات گفت: قطع اینترنت ضرر‌های فراوانی برای مردم و نظام داشته و دارد. شورای امنیت کشور بزودی نسبت به صدور مجوز برقراری اینترنت در کشور اقدام خواهد کرد و ما هم پیگیر هستیم.

وزیر ارتباطات که برای جلسه‌ای که به منظور بررسی تاثیر امواج الکترومغناطیسی بر سلامت شهروندان و با حضور نمایندگان وزارت بهداشت، سازمان حفاظت از محیط زیست و سازمان انرژی اتمی در کمیسیون بهداشت مجلس حضور یافته بود، در پاسخ به سئوالی در مورد استقرار اینترنت ملی گفت: چیزی به نام اینترنت ملی وجود خارجی ندارد، شبکه ملی اطلاعات به معنای قطع اینترنت نیست و قطع اینترنت به کارکرد‌های شبکه ملی اطلاعات ضربه میزند.

جهرمی همچنین در خصوص پیشرفت شبکه ملی اطلاعات توضیح داد: الان بهترین قاضی مردمند، هر چند از ناراحتی مردم از قطع بودن اینترنت و مشکلات آن اطلاع دارم و به خودم نیز در این چند روز اجازه استفاده از اینترنت را ندادم، اما مردم قضاوت کنند که آیا خدمات داخلی آن‌ها بر شبکه ملی دچار اختلال شده است یا خیر. اگر زیرساخت شبکه ملی اطلاعات نبود خدمات ابری داخلی نداشتیم و بسیاری از زیرساخت‌هیای مهم دیگر امروز، شاید دو میلیون راننده تاکسی اینترنتی و مردم در عذابی بزرگ و مشکل بودند، بانک‌ها مختل بودند و بسیاری مباحث دیگر. زیرساخت شبکه ملی اطلاعات پیشرفت قابل توجهی داشته، اما بپذیرید که کار بنده و وزارتخانه‌ام تولید محتوا نیست. حتما پس از بهبود شرایط، مفصل با مردم صحبت خواهم کرد و گزارش کاملی از پیشرفت‌های شبکه ملی خواهم داد.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۴۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است

به گزارش جماران؛ رویداد24 نوشت: شبکه‌های اجتماعی کمتر از یک دهه است که بدل به مهم‌ترین سکوی بیان آزاد نظرات شهروندان تبدیل شده‌اند. علی‌رغم فیلترینگ گسترده، روندهای این شبکه‌ها هنوز شاخص مهمی برای فهم تحولات جامعه ایران است.

شبکه‌های اجتماعی، نمونه مهمی برای بررسی جامعه‌شناسی‌اند. این شبک‌ها اثرات روانی بسیاری بر کاربران می‌گذارند که این تأثیرات در حوزه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و... بروز و ظهور دارد. از جمله در شبکه‌های اجتماعی داخلی که برخی مدعی‌اند با توجه به نظریه پژواک، مدیران این مجموعه از تاکتیک جامعه‌ی همفکر برای القا نظریات خود و تزریق نگاه افراطی استفاده می‌کنند. در نمونه دیگر بررسی محتوایی و آماری رفتار کاربران در توییتر نیز نشان می‌دهد ک جامعه با وجود شرایط بحرانی جنگی، حساسیت‌های اجتماعی و فرهنگی خود را از دست نداده و واکنش‌ها نسبت به طرح نور، بسیار جدی است.

به جهت بررسی موضوع فوق، گفتگو کردیم با محمد رهبری، جامعه‌شناس و پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی، که در ادامه مشروح آن را می‌خوانیم:

 

در یک نگاه کلی، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در چند ماه اخیر، از نظر محتوا، محدودیت و کاربران در چه وضعیتی قرار داشت؟

در چند ماه اخیر بحث انتخابات مجلس و تنش ایران و اسراییل را در پیش داشتیم که در فضای اجتماعی از جمله توییتر، جلب توجه کرده بود. در کنار آن بحث آقای صدیقی، طرح نور، ماجرای حجاب درمانگاه قم و بازگشت گشت ارشاد به خیابان نیز بسیار مطرح شده است. در هر کدام از این موضوعات، کاربران مختلفی مشارکت داشتند.

در انتخابات مجلس عمدتاً جریان اصولگرایی بیشترین فعالیت را داشتند، البته بخشی از کاربران اصلاح‌طلب نیز کار کردند. در موضوع مربوط به آقای صدیقی و مباحثی که راجع به ایشان و زمین ازگل مطرح شده بود نیز، اصولگرایان و اصلاح‌طلبان حضور پررنگ‌تری داشتند.

در موضوع مربوط به تنش میان ایران و اسراییل، حجم بسیار زیادی از داده منتشر شد و بر اساس میزان واکنش‌ها به آن، می‌توان آن را یکی از مهم‌ترین موضوعات یکسال اخیر تلقی کرد. تمام گروه‌ها و جریانات سیاسی  مخالف جمهوری اسلامی، اصلاح طلبان و منتقدین و اصولگرایان و جریان انقلابی با تنوع درونی این گروه‌ها، به بحث تنش میان ایران و اسراییل پرداخته بودند. فقط در فاصله 24 ساعت ابتدایی پس از حمله ایران به اسراییل، حدود 1 میلیون توییت و ریتوییت به زبان فارسی منتشر شد که اهمیت این مسأله را نشان می‌دهد. به لحاظ محتوایی نیز تنوع داشتیم، از افتخار و شادمانی برای حمله به اسراییل تا انتقاد نسبت به این مسأله که توسط طیف‌های مختلف منتشر شده بود.

 

طرح نور در فضای مجازی بازتاب بسیاری یافت، وسعت برخورد کاربران با این پدیده در شبکه‌های اجتماعی چگونه بود؟

 نکته قابل توجه در چند ماه اخیر بحث برخوردها در زمینه حجاب است که از قبل عید و در جریان درمانگاه قم، قابل مشاهده شده که جامعه نسبت به آن حساس شده است و این را از واکنش‌های عمومی به آن موضوع فهمید. به لحاظ تنوع هم تمام طیف‌های سیاسی داخل و خارج به آن ماجرا توجه کرده بودند. بعد از عید با آغاز طرح نور این حساسیت به قدری اوج گرفت که بعد از حمله ایران به اسراییل و در روز‌هایی که پیش‌بینی می‌شد اسراییل به ایران پاسخ دهد، مسأله اصلی فضای توییتر، بازگشت گشت ارشاد به خیابان بود. بیشترین محتوایی که در روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه پیش از پاسخ اسرائیل به ایران در فضای توئیتر مطرح بود، مسأله گشت ارشاد بود که بیشتر از اسراییل مورد توجه قرار گرفت.

نکته خیلی جالب در بررسی داده‌ها، حضور کاربران روزمره‌نویس در واکنش به فعالیت دوباره گشت‌های ارشاد است. این کاربران به ندرت در مسائل سیاسی ورود می‌کنند و عمدتا به مسائل خودشان می‌پردازند، اما در این ماجرا شاهد هستیم که این طیف نیز توییت‌های زیادی داشتند. بعد از یکسال دوباره شاهد بازگشت حساسیت‌ها نسبت به حجاب و سیاسی‌تر شدن کاربران روزمره‌نویس به دنبال این مسأله هستیم.

 

آیا می‌توان ادعا کرد که توییتر بر فضای سیاسی و فضای سیاسی بر توییتر اثر تعیین‌کننده می‌گذارد؟

توییتر و به‌طور کلی شبکه‌های اجتماعی، به دلیل تغییر شکل روابط انسانی، تأثیرات عمیقی بر عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، داشته‌اند. از آنجایی که عمده روابط انسانی به فضای آنلاین منتقل شده، این امر بر روی مسائل سیاسی و اجتماعی نیز تأثیر خود را خواهد داشت.

یکی از این تأثیرات، قطبی شدن فضای عمومی است. شبکه‌های اجتماعی می‌توانند باعث قطب‌بندی در جامعه شوند. قطب‌بندی‌ها در جامعه ما در توییتر بازنمایی و تشدید می‌شود. محیط توییتر و سایر شبکه‌های اجتماعی امکاناتی را فراهم می‌کنند که اجتماعات همفکر در آنجا شکل بگیرد. کاربران، کسانیکه را که با آن‌ها اختلاف دارند دنبال نمی‌کنند و در مواردی مسدود (بلاک) می‌کنند. این رفتارها در شبکه‌های اجتماعی باعث تشدید قطب‌بندی‌ها در جامعه می‌شود. از آنجاییکه بسیاری از کاربران توییتر، کنشگران سیاسی و مدنی هستند، قطب‌بندی‌ها را به فضای واقعی نیز می‌رسانند. در نتیجه ما شاهد شکل‌گیری چرخه قطب‌بندی هستیم؛ به این شکل که قطب‌بندی موجود در جامعه وارد شبکه‌های اجتماعی شده و آنجا تشدید می‌شود و کاربرانی که در عرصه عمومی اثر دارند، این قطب‌بندی تشدید شده را به آن محیط نیز منتقل می‌کنند و در ننتیجه قطب‌بندی به شکل تشدید شده‌تر به جامعه بازمی گردد و مرتبا شاهد افزایش قطب‌بندی‌های سیاسی هستیم.

 

نظریه «اتاق پژواک» در شبکه‌های اجتماعی چگونه تعریف می‌شود و تا چه حد بر رفتار کاربران اثر‌گذار است؟

افراد عموماً ترجیح می‌دهند که در محیطی قرار بگیرند که همفکرانشان درآنجا حضور دارند و مواضع همدیگر را تأیید ‌کنند. در نتیجه هر فردی که درون اجتماع افراد همفکر با خودش قرار گرفته، مرتبا انعکاس و پژواک صدای خود را از دیگر بخش‌های شبکه (همان کاربران همفکر) می‌شنود. به همین خاطر به این پدیده، اتاق پژواک می‌گویند. این فضا باعث می‌شود افراد حس کنند که اکثریت هستند و در نتیجه خود را برحق می‌دانند. تمام این‌ها باعث می‌شود تحملشان نسبت به نظرات دیگر کمتر شود و عقیده‌هایشان محکم‌تر شود. وقتی چنین اتفاقی می‌افتد، شاهد تشدید قطب‌بندی‌ها هستیم. در محیط‌های قطبی گرایش به دیدگاه‌های رادیکال بیشتر است و کاربران تمایل دارند به کسانی بپیوندند که مواضع رادیکال‌تری دارند.

 

این پدیده تا چه حد در شبکه‌های اجتماعی داخلی نظیر ایتا، دیده می‌شود؟

ابتدا باید بگویم که این امر تا حدی در شبکه‌های اجتماعی مختلف و پیام‌رسان‌ها دیده می‌شود. در توییتر ممکن است اجتماع همفکر میان چندین گروه مختلف شکل می‌گیرد؛ اما آنچه در ایتا شاهد هستیم شکل‌گیری یک اتاق پژواک بزرگ و اجتماع افراد همفکر بزرگ در کل این شبکه هست. بنظر می‌رسد آنچه در خصوص کاربران فعال در ایتا مشاهده می‌شود، شکل‌گیری یک جزیره جدا از کل جامعه است چرا که دیدگاه‌های مختلف در آنجا مطرح نمی‌شود و همین امر باعث تشدید قطب‌بندی سیاسی و در نتیجه افزایش رادیکالیسم می‌شود. در نتیجه احتمال اینکه کاربران فعال ایتا به مرور گرایش به مواضع افراطی پیدا کنند، بیشتر می‌شود.

 

مواضع افراطی برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی داخل، مشخصاً در چه حوزه‌های بروز و ظهور دارد و مثال آن چیست؟

ما در ایتا می‌بینیم که درباره علم پزشکی عقاید خیلی خاصی جریان دارد؛ بحث‌هایی که درباره دلارزدایی مطرح می‌شود در ایتا خیلی جدی است. در حوزه سیاسی نیز همینطور است و برخی تحلیل‌گران، نتیجه انتخابات مجلس در تهران را نتیجه رأی کاربران ایتایی می‌دانند که به جریانی خاص رای دادند.

 

راهکار عبور کاربران از فضای افراطی گلخانه‌ای درون برخی شبکه‌های اجتماعی و جلوگیری از دیدگاه‌های تنش‌آمیز چیست؟

سه راه حل بیشتر نمی‌توان پیشنهاد کرد؛ اول اینکه پلتفرم‌های داخلی بسته شود که من موافق این ایده نیستم. راه حل دوم متکثر کردن کاربران پلتفرم‌های داخلی است تا در آن دیدگاه‌ها و عقاید متنوعی طرح شود که می‌بینیم که این هم جواب نداده است. جریان قدرتمند حامی ایتا سال‌ها تلاش کرده گروه‌های مختلف در آنجا حضور داشته باشند اما با وجود تمامی حمایت‌ها از ایتا، فقط گروه خاصی در آنجا فعال است. راه حل سوم این است که تلاش شود کاربران ایتا در پلتفرم‌های دیگر حضور داشته باشند که این امر با رفع فیلترینگ محقق می‌شود. اساسا بخش مهمی از کاربران ایتا پس از فیلترینگ به آنجا پیوستند و اگر سهولت دسترسی از ایتا، در استفاده از سایر شبکه‌های اجتماعی وجود داشته باشد و این کاربران در سایر پلتفرم‌ها در معرض عقاید دیگر قرار بگیرند، شاید بخشی از مسأله حل شود. بنابراین رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی چاره کار است.

 

نظریه سرمایه‌داری نظارتی که مدعی است دولت‌ها با استفاده از اطلاعات کاربران، برای آن‌ها استراتژی تعیین کرده و شهروند را تبدیل به یک الگو خاص خود می‌کنند، تا چه حد در ایران جریان دارد؟

 

در دوران جدید، اطلاعاتی که در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد، یک منبع بزرگ برای دولت هاست که شهروندان خود را بشناسند و کاربران کشور‌های دیگر را نیز شناسایی کنند. این شیوه در تمام کشور‌ها جریان دارد و هم استفاده و هم سوءاستفاده می‌شود. وقتی مردم از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، یعنی اطلاعات خود را در معرض دید حکومت‌ها قرار می‌دهند.

دیگر خبرها

  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • امکان ارسال پیوست بدون اینترنت در واتس‌اپ
  • پس از A54، گوشی گلکسی A35 هم آپدیت غیرمنتظره دریافت کرد
  • اتصال ۲۳۲ روستاهای لرستان به اینترنت پرسرعت
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
  • ۲۳۲ روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند
  • هفت میلیون خانوار به شبکه فیبر نوری متصل هستند
  • نقش اصلی رسانه‌ها اعتمادسازی، ترویج امید و افزایش رضایت‌مندی مردم است
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها